Gostišče Verdelj-Kavčič

Domačini radi rečemo "pri cirutu".

Šalek 14, 3320 Velenje , Tel: 03/ 585 82 80
Št. sedežev: 110 + terasa
Delovni čas: pon., sre., čet., pet., sob. 9.00-23.00; tor. 9.00-13.00; ned. 10.00-18.00, prazniki: zaprto

https://www.facebook.com/gostilna.verdelj

Znano gostišče ob stari cesti  Velenje - Slovenj Gradec. Slovi po domačih jedeh. V senci gradu Šalek se nahaja družinska restavracija s tradicionalnim vzdušjem podeželske kmetije. Verdelj je restavracija, kjer vam prinesejo jedilnik le, če zanj zaprosite, kar velikokrat ni potrebno zaradi pestre dnevne ponudbe. Cene so prijazne tudi najbolj varčnim turistom. Na zunanji terasi ob manjšem studencu si lahko v toplejših mesecih privoščite al fresco večerjo ali kozarček s starejšimi rednimi obiskovalci.

Izbrano za vas.

Picerija Velun

Šalek 24/b, 3320 Velenje
Tel: 080-21-55 hallo pica

www.velun.si

https://www.facebook.com/Halo-Pizza-Pizzerija-Velun

Picerija se nahaja v samem vaškem jedru, ob cerkvi Sv. Andreja. Umeščena je v čudovit ambient nekdanjega gospodarskega poslopja "marofa". Ogromno vrst odličnih pic, super ambient in prav posebni jedilni listi! Imajo hrano na študentske bone, pice pa vam pripeljejo tudi na dom! Dostava: 080 21 55. Gostinska ponudba: pizze, vegetarijanske jedi in italijanske jedi.

Izbrano za vas.

Youth Hostel Velenje

Efenkova 61/a,
3320 Velenje
Tel: 041 859 692

www.youth-hostel.si

www.mc-velenje.si/

velenje@youth-hostel.si

Mladinski hotel Velenje leži 500 m od centra mesta Velenje in glavne avtobusne postaje. Nahaja se ob reki Paki nasproti Osnovne šole Livada. Popolnoma obnovljen in atraktiven objekt šteje 58 ležišč v  dvoposteljnih do šestposteljnih sobah. Gostom so poleg osnovne storitve, ki zajema nočitev, prevleko za posteljnino, brisačo, omarico s ključkom, uporabo interneta in skupne kuhinje, na voljo tudi avtomati s toplimi, hladnimi napitki ter prigrizki in pranje perila.

Skupinam ponujamo tudi ugoden najem seminarskih prostorov in predavalnic z vso pripadajočo tehniko. Po naročilu uredimo poleg zajtrkov tudi kosilo ali večerjo v bližnji restavraciji.

Za goste skrbi prijazen tim Mladinskega hotela, ki je na voljo za razne informacije in nasvete. Del Mladinskega hotela Velenje je prilagojen tudi invalidom. Po vsem Mladinskem hotelu je mogoče uporabljati brezžični internet.

Izbrano za vas.

Picerija Skalca

Šmarška cesta 52a,
3320 Velenje
Tel: 03 586 17 29

Ponduba ne obsega samo gurmanike, temveč si lahko privoščite sprostitev v savni ali fitnesu. Postavljena je ob bivši železniški progi (Velenje-Slovenj Gradec) in leži pod skalo (od tod tudi ime).

Izbrano za vas.

Gasilsko-vaški muzej

Šalek 24,
3320 Velenje

V šaleškem gasilskem domu se nahaja gasilsko vaški muzej, ki je zagotovo vreden ogleda. V njem najdete staro gasilsko tehniko, opremo, dokumente in fotografije iz več kot osemdesetletne zgodovine Prostovoljnega gasilskega društva Šalek. Poleg gasilskih eksponatov si lahko ogledate tudi stara kmečka in obrtniška orodja iz Šaleka.

Izbrano za vas.

Maš

Šalek 21,3320 Velenje
Anja in Metod Špital
tel: 040 851 282

www.maš.si

Vizija podjetja ‘MAŠ je, da z inovativnimi idejami presenetimo naročnika. Zato skrbimo za izobraževanje in stalno nadgrajevanje našega znanja. Pomembno nam je, da pri dobavi surovin izberemo čim več “iz slovenske košarice”. Naša ponudba je zelo široka, ker se želimo kupcu kar najbolje približati. Podjetje bi glede na ponudbo lahko razdelili na tri dele:– PROIZVODNJA SENDVIČEV IN SOLAT,– PRIPRAVA IN DOSTAVA MALIC in OSTALIH JEDI– CATERING

Izbrano za vas.